vrijdag 11 mei 2012

Eerste wedstrijd U-track

Eerste officiƫle wedstrijd voor LB Atleet Jurgen


Nadat LB atleet Jurgen sinds vorige maand officieel een geclassificeerde atleet is, is het tijd voor wedstrijden. Jurgen valt tijdens gehandicapten wedstrijden in de categorie F58, maar hij doet zoveel mogelijk mee met reguliere wedstrijden.
Afgelopen vrijdag heeft Jurgen deelgenomen aan de U-track meeting in Utrecht. Op het programma stond kogelstoten en speerwerpen. Het doel van deze wedstrijd was om afstanden neer te zetten voor het NK in juni en daarnaast wedstrijdritme opdoen.
Na een warming up, werd eerst begonnen met kogelstoten. Een eerste stoot van ruim 7m, een goed begin. In de andere vijf pogingen gezocht naar de juiste houding en dit resulteerde in een mooie reeks van afstanden boven de 8m, 8.10m, 8.14m en als PR kon een afstand van 8.22m worden genoteerd! Een super goede prestatie!
Om 20.00 werd er een indrukwekkende 2 minuten stilte werd gehouden in verband met dodenherdenking. Hierna mocht Jurgen gaan knallen bij het speerwerpen. Na een paar inworpen, begon het lange wachten. Een grote groep mannen deed mee aan speerwerpen, wat er voor zorgde dat het lang duurde.
Jurgen begon het speerwerpen met een goede worp van 19.10m (PR). De volgende worpen was het zoeken naar de juiste houding en door opkomende kramp in zijn been, kon hij deze prestatie helaas niet meer verbeteren. Al met al een geslaagde avond, met een voldaan gevoel, 2 PR’s en doelen voor de komende periode, konden we weer naar huis.
Een goed begin op de weg naar het NK op 17 juni in Stadskanaal!

Ilse Leeflang, LB trainster

Geen opmerkingen:

Een reactie posten